Dit moet je weten over een energievergelijk

Wanneer je je energiekosten wilt verlagen, kun je gebruik maken van verschillende manieren. Een groot deel van Nederland maakt gebruik van een energievergelijk. Simpel weg omdat dit de gemakkelijkste manier is om snel alle kosten van verschillende energieleveranciers op een rij te zetten. Maar wat kun je met een vergelijk en waar moet je opletten? Dat lees je hieronder.

Wat kun je met een energievergelijk?

Met een vergelijk kun je binnen 5 minuten meer dan 23 energieleveranciers tegen elkaar afzetten en bekijken. Alle prijzen, kosten en voorwaarden staan hierbij vermeld, waardoor je simpel direct ziet welke energieleverancier het goedkoopste is, welke de laagste vaste kosten heeft en welke de beste voorwaarden en service. Een energievergelijk is dus eigenlijk jouw persoonlijke hulpje om je huidige energiekosten te vergelijken met die van alle andere energieleveranciers in Nederland.

Heb je een vergelijking gemaakt? Dan is het aan jou wat je hier mee doet. Je kunt het gebruiken om alleen te vergelijken en te bekijken of je huidige contract nog steeds voordelig is óf je kunt het gebruiken om te besparen op je energiekosten. Doordat je direct ziet welke energieleverancier voordelig is en hierbij ook de kosten per maand en per jaar vermeldt staan weet je gelijk wat je kunt besparen. Bij een energievergelijk kun je dan ook gebruik maken van een overstapservice. Hierbij wordt de overstap naar een andere energieleverancier voor je geregeld waardoor jij geen zorgen hebt.

Wil jij besparen op je energiekosten? Maak dan vandaag nog een energievergelijk via Consumind. Zo weet je zeker dat je alle kosten duidelijk hebt en dat je nooit te veel betaalt voor gas en stroom.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je gebruik maakt van een energievergelijk zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Waaronder de service en kwaliteit van de energieleverancier, de hoogte van de vaste kosten maar ook hoe het overstapproces verloopt. Bij sommige energieleveranciers moet je bijvoorbeeld nog de meterstanden doorgeven of juist helemaal niets te doen. Let ook op een eventuele overstapboete. Bij sommige energieleveranciers wordt deze vergoedt, bij sommige energieleveranciers niet. De moeite waard om hier goed naar te kijken bij het maken een een energievergelijk.