Raar maar waar er zijn ook veel dieren dier aan verschillende aandoeningen leiden en waarvoor het voor de eigenaars van deze dieren het soms moeilijk is om ze een spuit te moeten zetten. De billenprikkers zijn er dus ook voor dieren en worden al volop in Amerika gebruikt. In Nederland moeten ze volgens de laatste berichten begin volgend jaar aankomen bij dierenartsen en veterinaire klinieken dus zullen we nog even moeten wachten voordat onze trouwe vrienden daar ook gebruik van kunnen maken. Een ware oplossing voor onze kleine en grote vrienden die net als wij ook een enorme last kunnen hebben van spuiten.

Voor groot vee zijn deze spuiten helaas niet geschikt omdat ze kleine en korte naalden hebben die niet door de huid van de koeien of paarden heen zou kunnen dringen. Ook voor veel dieren in de dierentuinen zoals olifanten en giraffen of leeuwen komen deze spuitjes nog niet te pas. Toch denk ik dat we daar binnenkort ook wel weer meer over zullen horen en ook daar een oplossing voor wordt gevonden om ook deze lieve wezens een handje te helpen.

HOE DUUR ZIJN ZE

Op het moment zijn ze nog vrij duur op de markt maar van gehoord gaat dat drastisch veranderen zo gauw deze spuitjes op de internationale markten gelanceerd worden. Ze kosten nu ongeveer $ 5 dollar per stuk op zich lijkt dat natuurlijk niet veel maar als we het per maand optellen dan is het toch weer een mooie cent, daarom is het misschien een beter idee maar even te wachten totdat de billenprikker daadwerkelijk in Nederland in de verkoop zijn om ze misschien voor een betere prijs aan te kunnen schaffen wie weet!


Billenprikkers

Hoe werken ze?

Voor wie?

Welke maten zijn er op de markt?

Billenprikkers voor dieren

Goedgekeurd door de FDA