Isolatiefolie (PIF)

Isolatiefolie is een isolatie product welk bestaat uit meerdere lagen aluminium folie in combinatie met luchtkussens. De speciale isolerende werking van PIF isolatiefolie gebeurt naast stilstaande lucht ook doormiddel van de thermische reflectie door de aanwezigheid van het aluminium folie. Door deze unieke combinatie is PIF isolatiefolie perfect geschikt om uw woning te isoleren.

Omdat de isolatiefolie zorgt voor een verhogend comfort en een flinke besparing op de energierekening is het een product die het goed doet op de isolatie markt. En daarnaast is het mogelijk de folie te gebruiken als vloer- en bodemisolatie, muurisolatie en dakisolatie, en dat maakt PIF- isolatiefolie een multifunctioneel product. En dit is dan ook één van de redenen dat SCHOTGROEP Isolatie ervoor heeft gekozen PIF- isolatiefolie op te nemen in het assortiment.

PIF- isolatiefolie zorgt voor een RC- waarde van minimaal 1,5 tot 6 !

De werking van de isolatiefolie bij vloerisolatie is: het zorgt ervoor dat de warmte van de vloer niet langer de kruipruimte in verdwijnt, de warmte wordt door de reflecterende werking namelijk terug gekaatst de woning in. En daarnaast zorgen de luchtkussens warme lucht vast.  De isolatiefolie is te gebruiken voor zowel houten als voor betonnen vloeren.

Het neemt in vergelijking met andere isolatie producten zoals, EPS parels of PUR- schuim veel minder ruimte in. En omdat de isolatie folie beschikt over een hoge isolatiewaarde is het de moeite zeker waard. Hoe dikker deze isolatiefolie hoe hoger de isolatiewaarde, er kan dus ‘gespeeld’ worden met deze vorm van isoleren.

Deze vorm van isolatie heeft naast de velen voordelen ook één nadeel. Helaas staan isolatie materialen bekend om de brandbare eigenschap. De brandklasse worden aangegeven in letters van A tot en met F. A staat voor ontbrandbare materialen en F voor zeer brandbare materialen. Voor deze isolatie maatregel ligt de brandklasse op E.